Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Obiady

Opłaty za obiad

Wpłaty za obiady płatne tylko przelewem na konto: NR KONTA  76 1050 1461 1000 0090 3069 2835 (w opisie prosimy podać: imię i nazwisko ucznia, klasę). Koszt jednego obiadu wynosi 5,50 zł.

W miesiącu wrześniu opłata za obiady wynosi 93,50 zł (17 dni obiadowych).

Termin płatności

15 września 2025r.

 

W przypadku nieobecności

Jeżeli dziecko było nieobecne w szkole a dokonano wcześniej opłaty za obiady, to przed dokonaniem kolejnej wpłaty, prosimy uzgodnić kwotę telefonicznie: 44 724 48 04.

Odpis obiadu uwzględniamy od następnego dnia po zgłoszeniu. W przypadku niezgłoszenia nieobecności lub rezygnacji dziecka z posiłków – odpis za obiad nie będzie uwzględniony.

Prosimy nie zgłaszać nieobecności dzieci na obiedzie poprzez dziennik elektroniczny. Odpisujemy obiady jedynie po zgłoszeniu osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły lub u intendenta telefonicznie 44 724 48 04.

Jadłospis od 15.09.2025 r. do 19.09.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Menu

 

15.09.2025r.

Poniedziałek

  • Zupa jarzynowa  – ok. 300g/ marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana, przyprawy/.

  • Makaron rurki - 100g

  • Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym – 200g/filet z piersi kurczaka, pieczarki, serek topiony, śmietana, mąka pszenna, cebula, czosnek, przyprawy/.

  • Ogórek kiszony – 80g

  • Kompot owocowy – 200g

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, seler, jaja

 

16.09.2025r.

Wtorek

  • Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym – 300g/ziemniaki, kalafior, seler, cebula, por, masło, przyprawy, groszek ptysiowy/.

  • Kasza pęczak - 100g

  • Karczek pieczony w sosie - 100g/kark wieprzowy, cebula, czosnek, przyprawy, mąka pszenna/.

  • Buraczki zasmażane - 80g/buraki gotowane, masło extra, przyprawy/.

  • Herbata z cytryną – 200g

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, seler, jaja, ryba

 

17.09.2025r.

Środa

 

  • Zupa gołąbkowa z ryżem – ok.300g/mięso mielone, ryż biały, kapusta biała, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, przyprawy/.

  • Ziemniaki gotowane - 100g

  • Udko kurczaka pieczone – 100g/pałka z kurczaka, przyprawy, olej rzepakowy/

  • Marchew z groszkiem - 80g/marchew, groszek zielony, masło, przyprawy/.

  • Sok jabłkowy tłoczony – 200g

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, seler

 

18.09.2025r.

Czwartek

 

  • Grochówka z ziemniakami i kiełbasą – ok.300g/ porcja rosołowa, kiełbasa śląska, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, groch łupany, przyprawy/.

  • Kluski leniwe z cynamonem – 300g/kluski leniwe, masło extra, cynamon, cukier do smaku/.

  • Kompot owocowy – 200g

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, seler

 

19.09.2025r.

Piątek

 

 

  • Zupa pomidorowa z ryżem -ok.300g/porcja rosołowa, ryż, marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, przyprawy/.

  • Ziemniaki gotowane - 100g

  • Kostka rybna panierowana z pieca – 100g/kostka rybna z fileta miruny, olej rzepakowy/.

  • Surówka z kiszonej kapusty – 80g/kapusta kiszona, marchew, jabłko, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy/.

  • Sok jabłkowy tłoczony – 200g

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, seler, ryba

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od nas.